Här är oljebolagen Goldman Sachs rekommenderar inför kvartalsrapporterna

Investmentbanken Goldman Sachs sätter två köprekommendationer och en säljstämpel inför oljebolagens kommande kvartalsrapporter.
Här är oljebolagen Goldman Sachs rekommenderar inför kvartalsrapporterna - olja-700-170511_binary_6847736.jpg

Goldman Sachs ger köprekommendationer för oljebolagen Chevron och Conoco Phillips inför deras kommande kvartalsrapporter. Samtidigt sätts en säljstämpel på Exxon. Det rapporterar finanssajten Barrons.

Både Chevron och Conoco Phillips anses vara väl positionerade för att gynnas av en återhämtning i oljepriset. Vidare anses nettoskulderna hos bolagen förbli nästintill oförändrade, till följd av att de avyttrat tillgångar i slutet av kvartalet.

För Exxon spås nettoskulden öka då bolaget förlitar sig på lånade pengar för att upprätthålla sin utdelningsnivå.

Goldman Sachs riktkurser för Chevron och Conoco Phillips är 112 respektive 56 dollar. Riktkursen för Exxon är 42 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.