Här är världens mest välbetalda kändisar

När den amerikanska affärstidningen Forbes listar de mest välbetalda kändisarna toppas listan av två idrottare, boxarna Floyd Mayweather och Manny Pacquiao. Först på 55:e plats med en inkomst på 321 miljoner kronor kommer Zlatan Ibrahimovic.

Listan toppas av den 38 år gamla Floyd Mayweather som slår rekord för hur mycket en idrottare drar in på ett år. Närmare 2,5 miljarder kronor uppges boxaren komma att landa på för 2015, att jämföra med tidigare rekord på knappa miljarden som Tiger Woods satte 2008.

Trea på listan, och den högst betalda kändisen som inte boxas, är sångaren Katy Perry. Hon drog in två miljoner dollar för varje konsert under hennes världsturné och kommer att under 2015 ha tjänat drygt 1,15 miljarder kronor.

På 55:e plats, efter både Christian Ronaldo och Lionel Messi, kommer svenske Zlatan Ibrahimovic som dock är den 14:e mest välbetalda på listan över idrottare med en inkomst på 321 miljoner kronor.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här