Hedgefonder flockas runt elden i Swedish Match – äger nu 25%

Flera av världens största hedgefonder har byggt upp positioner i Swedish Match och äger nu tillsammans minst 25% av aktierna i bolaget, uppger Bloomberg News. Vissa av fonderna ska ha skrivit till Philip Morris med krav om att höja budet.
Hedgefonder flockas runt elden i Swedish Match – äger nu 25% - WEB_INRIKES
Flera av världens största hedgefonder har byggt upp positioner i Swedish Match i syfte att få Philip Morris International att höja sitt bud på bolaget, enligt Bloomberg News.

Bland annat har Davidson Kempner Capital Management och HBK Capital Management shoppat aktier som gör att båda närmar sig ett ägande om 5% i Swedish Match, vilket skulle medföra flaggningsplikt. Därutöver har också DE Shaw & Co, Farallon Capital Management och Pentwater Capital Management köpt aktieposter.

Även aktivistfonden Elliott Management är ombord med 5,25% av aktierna.

Philip Morris International, som tillverkar de kända Marlborocigaretterna, krävde tidigare en acceptans på 90% på sitt bud, men har nyligen börjat överväga att sänka acceptnivån för att lättare kunna driva igenom affären.

Swedish Match-aktien stängde på 109,35 kronor på onsdagen, vilket är över budet på 106 kronor per aktie. Att investerare är villiga att köpa aktien över budnivån beror på att de tror att Philip Morris kommer höja budet.

Tidigare i veckan tackade svenska Protean nej till budet och var besvikna över styrelsens rekommendation att säga ja.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.