Hedgefonder räknar med ihållande inflation under 2023

Efter ett svagt 2022 förbereder sig många hedgefondförvaltare på en ihållande inflation och söker istället exponering mot råvaror och obligationer. Det framgår av en undersökning från Reuters.
Inflation, inflationen
Lever inflationsspöket? Ja, det verkar hedgefonderna i alla fall tro. Illustration av: Johanna Magoria.

En majoritet av de tio förvaltare Reuters frågat menar att råvarusektorn är undervärderad och bör blomstra då inflationen fortsätter ligga på höga nivåer under 2023.

Andra investeringsval från förvaltarna var inflationsbundna obligationer och selektiv exponering mot företagsobligationer.

Högt upp på listan över tillgångar som bör undvikas fanns aktier. Aktiemarknaderna tog en rejäl smäll på grund av den snabba åtstramningen från centralbankerna under fjolåret och förvaltarna menar att många bolag kan få se sina vinster urholkas ytterligare under 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets