Hedgefondförvaltare: Kina måste devalvera

Hedgefondförvaltaren Mark Hart som var en av dem som tjänade stort när finanskrisen kom 2008 bedömer att den kinesiska valutan yuan behöver försvagas med 50 procent under året.

Enligt Hart skulle en ensam devalvering om 50 procent kunna agera som en ordentlig linje i sanden samtidigt som det skulle vara en mer lämplig nivå för yuanen, skriver Bloomberg.

En sådan åtgärd skulle lätta trycket på de kinesiska valutareserverna väsentligt och ta bort många av anledningarna till nuvarande kapitalutflöde. Hart har sedan 2011 haft position mot valutan.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.