Hedgefondgrundare åtalad för bedrägeri kopplat till Neiman Marcus konkurs

Hedgefonden Marble Ridge Capitals grundare Daniel Kamensky står åtalad för bedrägeri efter att ha pressat en investmentbank att avstå bud på konkursade lyxvaruhuskedjan Neiman Marcus tillgångar. Det rapporterar CNBC.
Hedgefondgrundare åtalad för bedrägeri kopplat till Neiman Marcus konkurs - nieman-marcus-900
Foto: Seth Wenig/TT
Kamensky gjorde detta så att hans egna fond kunde komma åt tillgångarna till ett billigare pris.

För att få sin vilja igenom hotade Kamensky med att använda sin ledande ställning i Neiman Marcus kommitté för osäkrade borgenärer för att stoppa budet och att sluta göra affärer med banken.

Efter att banken avstått budet försökte Kamensky dölja sina spår med hjälp av en anställd men utan framgång. Han kom senare under ed att erkänna sitt misstag i att försöka få den anställde att ställa upp och kallade det hela för dåligt omdöme från egen sida.

Marble Ridge hade vid slutet av förra året 1,2 miljarder dollar under tillgångar. Firman inledde sin likvidation den 20 augusti efter att Kamenskys beteende börjat granskas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco