Hexagon köper brittisk mjukvaruleverantör

Mätteknikföretaget Hexagon förvärvar brittiska Romax Technology, leverantör av mjukvara inom datorstödd konstruktion (Computed Aided Engineering, CAE) för design och simulering av elektromekaniska drivsystem.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”En av vår tids största utmaningar är kampen mot klimatförändringar och behovet av att reducera utsläppen av växthusgaser. Förvärvet av Romax Technology möjliggör att vi kan möta det ökade behovet av elektrifiering genom att förse våra kunder med integrerade verktyg för utveckling av nästa generations energieffektiva eldrivna fordon”, säger Hexagons vd Ola Rollén i en kommentar.

Romax Technology har sitt huvudkvarter i Nottingham, Storbritannien, och har cirka 240 anställda. Företaget kommer att ingå i Hexagons division Manufacturing Intelligence. Under 2019 uppgick företagets omsättning till 27 miljoner euro.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.