Hexagon svarar på Viceroys anklagelser – VD köper aktier för 101 miljoner

Mätteknikbolaget Hexagon svarar i en ny rapport på anklagelserna från blankarfirman Viceroy. Samtidigt köper VD Paolo Guglielmini 1 miljon aktier.
Hexagon svarar på Viceroys anklagelser – VD köper aktier för 101 miljoner - Ola Rollen
Hexagons styrelseordförande Ola Rollén.

Efter blankarfriman Viceroys anklagelser mot Hexagon, bemöter nu mätteknikbolaget kritiken i en ny rapport som publicerats på onsdagen.

Hexagon hävdar att blankarrapporten bygger på faktiska felaktigheter, felaktiga antaganden och ogrundad spekulation.

Samtidigt rapporteras också ett insynsköp från VD och koncernchef Paolo Guglielmini på 101 miljoner kronor. Aktierna förvärvades från Melker Schörling AB och Hexagon-chefen sitter därefter på cirka 1,06 miljoner aktier i det egna bolaget.

I rapporten framhåller Hexagon att dess organiska och strukturella tillväxt har redovisats på ett korrekt sätt, vilken Viceroy anser vara felaktig och grovt felberäknad. Hexagon lyfter dock vad de menar är felaktigheter.

”Om man tar perioden 2017-2022 som exempel överskattar blankarrapporten Hexagons tillväxt från struktur och underskattar den organiska tillväxten med cirka 800 MEUR. Detta beror på en kombination av fel, inklusive att man ignorerar tydliga offentliga tillkännagivanden om större förvärv, överskattar företagsstorlek baserat på faktafel och felaktigt extrapolerar historiska trender”, skriver bolaget.

Hexagon avvisar också anklagelserna om att företaget skulle köpa insolventa företag och lyfter att investeringen i Divergent Technologies inte var en transaktion mellan närstående parter. Hexagon och Greenbridge anses inte vara närstående parter, och det finns inga närstående transaktioner att rapportera. Alla anklagelser om bedrägeri förnekas starkt av Hexagon.

Företaget försvarar också sin ledning och dess integritet med hänvisning till att bolaget är förenligt med rekommendationer från Kollegiet för svensk bolagsstyrning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets