Holtzbrinck Ventues blir aktieägare i Rocket Internet

Investmentbolaget Kinnevik meddelade i dag att Holtzbrinck Ventures, en långsiktig ägare som tidigt investerat i Rocketgrundade bolag, tillskjuter hela sitt aktieinnehav i sju av Rockets e-handelsbolag till Rocket, i utbyte mot andelar i Rocket Internet .

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillskottet består av Holtzbrincks Ventures aktier i modebolagen Lamoda, Dafiti, Jabong och Namshi som ingår i holdingbolagen BigFoot och BigCommerce, samt av aktier i heminredningsbolagen Home24 och Westwing samt i HelloFresh.

I utbyte får Holtzbrinck en aktieägarandel om 2,5 procent i Rocket. Kinneviks andel i Rocket Internet uppgår till 18,1 procent efter dagens transaktion.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här