Homemaid förvärvar Städhuset för 39 miljoner

Tjänstebolaget Homemaid förvärvar samtliga aktier i Städhuset i Stockholm i en affär värd 39 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
I en analys av Homemaid ser Affärsvärlden köpläge givet att förvärvsstrategin fortsätter på den inslagna vägen
Stefan Högkvist, VD för Homemaid.

Städhuset i Stockholm är som namnet antyder baserat i Stockholm och verksamt inom företagsstäd. Under 2022 redovisades en omsättning om 63 miljoner kronor med en rörelsemarginal, ebit, på 4 procent.

Städhuset förväntas efter förvärvet successivt öka sin ebit-marginal till 10 procent till följd av samordningsvinster, heter det.

Förvärvet kommer att genomföras som en kontantaffär. Köpeskillingen uppgår till 38,5 miljoner kronor inklusive nettokassa villkorat att nettokassan är lägst 12 miljoner kronor vid tillträde.

Homemaid kommer att finansiera förvärvet genom en kombination av interna medel och banklån. Tillträde väntas ske den 1 augusti.

Nuvarande ägare och VD Niklas Abramsson kommer att kvarstå i rollen under en övergångsperiod.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.