HSBC sänker guldprognosen

Storbanken HSBC sänker sin prognos för guldpriset under 2022 till 1 723 dollar från tidigare 1 740 dollar per uns, rapporterar Bloomberg News.
Guld
Foto: Jingming Pan/Unsplash
Revideringen görs i spåren av en global ekonomisk tillväxt som väntas vara högre än historiskt ihop med högre avkastningar som får investerare att fly från att äga guldet som en säker tillgång.

HSBC noterar att det har förekommit utflöden från guld-ETF:er men att detta kan vara på väg att stabiliseras. En bottennivå för den ädla metallen tros inte ligga långt bort och framåt kan intresset för guldet sporras av en ökad handel och geopolitiska risker.

Enligt HSBC väntas snittpriset för guldet under de två kommande åren, 2023 och 2034, ligga på 1 715 respektive 1 675 dollar per uns.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.