Hushållen fortsatt positiva till börsutvecklingen

Hushållen har fortsatt höga börsförväntningar trots en svagt nedåtriktad trend. Majoriteten tror dock på oförändrade börskurser under kommande tre månader.

En av tre tror på stigande kurser medan en av tio befarar sjunkande börskurser. Men det behövs resultatförbättringar för att försvara börsförväntningarna.

Så sammanfattar SKOP sin senaste undersökning om hushållens förväntningar om börsutveckling.

SKOP:s index över börsförväntningarna är skillnaden mellan dem som tror på högre och dem som befarar lägre börskurser under de kommande tre månaderna. Ett värde över noll innebär att optimisterna är fler än pessimisterna. Normalt dominerar optimisterna klart över pessimisterna bland aktieägarna.

SKOP:s index över aktieägarnas börsförväntningar var i juni +27,3. Det är en minskning om 1,1 enhet sedan april (+28,4).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco