Iata sänker prognos

Iata sänker sina långsiktiga tillväxtprognoser för passagerartrafiken mot bakgrund av den negativa utvecklingen i världsekonomin, framför allt lägre tillväxtprognoser för Kina, som väntas dämpa efterfrågan på flygresor.

Organisationen spår nu en tillväxt på 3,8 procent per år, från basåret 2014, till 7 miljarder passagerare 2034. Den tidigare prognosen var 4,1 procents tillväxt till 7,4 miljarder passagerare.

“Ekonomiska och politiska händelser under det senaste året har påverkat de underliggande tillväxtfaktorerna. Således spår vi nu 400 miljoner färre passagerare 2034 än i fjol.”

“Flygtransport är en kritisk del av den globala ekonomin och beslutsfattare borde notera hur känslig den är. Det ekonomiska genomslaget av 400 miljoner färre passagerare är betydande. … Det är viktigt att vi inte blåser upp ytterligare motvind med för höga skatter, för betungande regleringar eller eftersatt infrastruktur”, kommenterade intresseorganisationens generaldirektör Tony Tyler i ett pressmeddelande.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här