Icahn: Apple bör stiga 73 procent

Carl Icahn, aktivistinvesterare och storägare i Apple, anser att bolagets aktie borde handlas till 216 dollar. Det är långt högre än det kursrekord på 124,92 dollar som slogs på onsdagen. Det skriver NDTV Gadgets och hänvisar till ett brev Icahn skrivit till sina Twitter-följare.

Apple har redan världens högsta börsvärde för ett bolag och en aktiekurs på 216 dollar skulle motsvara ett börsvärde på 1.300 miljarder dollar, eller i storlek med Sydkoreas BNP.

Icahn anser att Apple borde handlas till ett p/e-tal på 20 plus nettokassan på 22 dollar per aktie, vilket summerar till 216 dollar.

”Det är därför som vi äger omkring 53 miljoner aktier värda 6,5 miljarder dollar och det är därför som vi inte sålt en enda aktie”, skriver Carl Icahn i ett brev till sina Twitter-följare.

Han hävdar också att ett p/e-tal på 20 är en konservativ värdering om Apple lanserar en TV under 2016 eller 2017.

Icahn är en av Apples tio största ägare och han har länge förespråkat att bolaget ska återköpa fler aktier och höja utdelningen. I oktober sade han att Apples aktie, som då handlades till 100 dollar, borde fördubblas i värde.

”Vi ser fram emot uppdateringen av kapitalöverföringsprogrammet i april och förväntar oss att det kommer innebära stora ökningar av återköpen”, skriver Icahn.

Apple sitter på en gigantisk kassa på 178 miljarder dollar. Det är tillräckligt mycket pengar för att köpa IBM eller dela ut 556 dollar till varje amerikan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.