Igrene vill fortsätta provborra i Siljansringen

Igrene har lämnat in en arbetsplan till Bergsstaten för provborrningar inom den östra sidan av Siljansringen norr om Rättviks centralort. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget vill nu efter omfattande fältundersökningar utföra två eller tre undersökningshål, kärnborrningar, mellan Solberga och Boda norr om Rättvik. Avsikten med borrningen är att bygga en berggrundsmodell och söka fastställa utbredningen av de gas- och oljesystem som fältarbetet indikerat.

Innan arbetet kan påbörjas kommer samråd ske med berörda markägare och myndigheter. Borrningsarbetena beräknas starta under maj månad och slutföras under 2015.

De undersökningsmetoder som föregått Igrenes planer att nu borra inom Solberga-området är desamma som använts inom Morafältet i den västra Siljansringen där bolaget nu förbereder sitt första produktionshål.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.