Ikea uppges förhandla om exit ur Ryssland

Möbeljätten Ikea siktar på att nå ett avtal med en eller flera köpare av bolagets ryska verksamhet mot slutet av året. Det säger den ryska vice premiärministern Denis Manturov till nyhetsbyrån Tass.
Ikea Ryssland
Ryssar i kön på IKEA den 4 mars 2020. Dagen innan möbeljätten sas stänga ner verksamheten i landet. AP Photo/Vladimir Kondrashov/TT

Förhandlingar pågår enligt toppolitikern. Ikea har tidigare uppgett att man kommer att välja en av de fyra potentiella köpare i början av nästa år. Några villkor har ännu inte blivit offentliggjorda.

Ikea var tidiga i Ryssland och det sågs som en viktig marknad av grundaren Ingvar Kamprad. Kamprad uppgav själv senare att han varit för optimistisk när det gällde den satsningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.