Indien sänker räntan

Indiens centralbank, RBI, sänker reporäntan till 6,00 procent, från 6,25 procent.
Indien sänker räntan - shaktikanta-das-indien-centralbank-700_binary_6947157.jpg

Enligt Reuters prognosenkät väntade sig 57 av 66 tillfrågade bedömare att reporäntan sänkas med 25 punkter, medan 9 trodde den skulle lämnas oförändrad.

Fyra av sex ledamöter röstade för en sänkning av räntan.

Indiens centralbank ändrade dessförinnan styrräntan den 7 februari 2019 och då sänktes den med 25 punkter.

“Den inhemska ekonomin möter motvindar, särskilt på den globala fronten. Det finns ett behov av att stärka de inhemska tillväxtimpulserna genom att stötta privata investeringar som har förblivit tröga”, skriver centralbanken i ett uttalande.

RBI sänker sin inflationsprognos till 2,9-3,0 procent för perioden april-september, från tidigare 3,2-3,4 procent. De har även sänkt BNP-prognosen till 7,2 procent för året som startar den 1 april, från tidigare 7,4 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.