Industrin har blivit mer lönsam i Kina

Under måndagsmorgonen har det kommit en del makrostatistik som bland annat visar att industrivinsterna stiger i årstakt i Kina
Industrin har blivit mer lönsam i Kina - kina-fabrik-700_binary_6950542.jpg

Statistik från Kina visar att företagsvinsterna steg i november med 9 procent räknat på årsbasis, dock lägre än oktobersiffran som visade uppgång på knappt 25 procent. Det rapporterar Finwire.

Det har också kommit nya data från Japan. Där är det detaljhandelsförsäljningen som ökat mer än väntat. Mer precist med 1,9 procent i årstakt i november, vilket kan jämföras med Bloombergs analytikerkonsensus som räknade med en uppgång på 1,7 procent.

Den globala världshandeln fortsätter att tuffa på. I månadstakt i oktober ökade den med 1,6 procent. I september var siffran -1,1 procent. Tremånaderssnittet låg på 0,0 procent, en förbättring från -1,1 procent i september. Statistiken presenteras av Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis (CPB).

Från nordiskt håll kommer siffror som visar att detaljhandelsförsäljningen i Norge ökade med 0,9 procent i månadstakt i november, att jämföra med oktober då nivån var 1,0 procent. 

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco