Industrivärden storköper Sandvik-aktier

Industrivärden har köpt aktier i Sandvik för 204 miljoner kronor. Investmentbolaget har tidigare i år gått tungt in i SCA för 228 miljoner kronor.
Industrivärdens VD Helena Stjernholm och storägaren Fredrik Lundberg kan konstatera att torsdagen resulterat i utdelningsbesked i miljardklassen. Foto: Malin Hoelstad / SvD
Industrivärdens VD Helena Stjernholm och storägaren Fredrik Lundberg. Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Investmentbolaget Industrivärden köpte 1 miljon aktier i verkstadsbolaget Sandvik den 13 mars, motsvarande 204 miljoner kronor. Affären gjordes på en rad olika börser, enligt Finansinspektionens insynsregister.

Industrivärden är största ägare i Sandvik med 13,6 procent av aktierna per den 31 oktober i fjol, enligt ägarbilden på bolagets hemsida.

Investmentbolaget har tidigare i år gjort andra stora aktieförvärv. Bland annat förvärvades aktier i SCA för 228 miljoner kronor den 14 februari.

Det kan också nämnas att Fredrik Lundberg köpte aktier i Industrivärlden för 72 miljoner kronor den 13 och 14 februari genom sitt privata bolag Lunden Kapitalförvaltning och Förvaltnings AB. Därtill köpte investmentbolaget Lundbergs köpte aktier i Inudstrivärden för 360 miljoner kronor den 3 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets