Insiders steppar upp i LC-Tecs nyemission

Teknikbolaget LC-Tec Holding har släppt memorandumet för sin företrädesemission på 20 Mkr. Emissionsguiden uppmärksammar ett bra deltagande från bolagets ledning och styrelse.
Insiders steppar upp i LC-Tecs nyemission - LC-Tec Olle Westblom
LC-Tec Holdings genomför en företrädesemission. Med kapitalet ämnar bolaget gå upp i serieproduktion för sitt optiska filter inom applikationerna kamera och smarta glasögon. Till höger VD Olle Westblom.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om LC-Tec Holdings företrädesemission av aktier som kan tillföra teknikbolaget 20,2 Mkr före emissionskostnader.

INGEN ÖVERTILLDELNINGSOPTION

LC-Tec höll en extrastämma den 8 mars som klubbade igenom företrädesemissionen. Stämman avslog dock styrelsens förslag om en övertilldelningsoption på upp till 5 Mkr i händelse av att emissionen övertecknas.

I samband med det hissade vi en flagga: ”Kapitalbehov i trängt läge”.

Efter en genomgång av bolagets memorandum hissar vi även en positiv flagga.

Teckningsåtagare insiders Belopp tkr Del av emission % Ägarandel % före emission
Ingvar Andersson (ordförande) 2 000 9,9% 2,5%
Åke Hörnell (ledamot) 1 200 5,9% 12,6%
Anna Weiner Jiffer (ledamot) 200 1,0% 0,3%
Anders Björkman (ledamot) 200 1,0% 0,2%
Jesper Osterman (teknikchef) 100 0,5% 0,3%
Olle Westblom (VD) 100 0,5% 0,2%
Jesper Brodersen (ledamot) 40 0,2% 0,5%
Sammanlagt 3 840 19,0% 16,6%

BEFINTLIGA ÄGARE VÄXLAR UPP

Om de med bäst insyn i bolaget tecknar rejält med aktier så visar det på stark framtidstro. Det är alltså väldigt positivt när befintliga storägare och/eller nyckelpersoner åtar sig att gå in ordentligt i en nyemission.

Insynspersoner drar överlag sitt strå till stacken och lite därtill. Ledning och styrelse har förbundit sig att teckna sammanlagt 19% av aktierna, att jämföra med en ägarandel på totalt 16,6% inför emissionen.

I övrigt kommer de största teckningsåtagandena från de befintliga ägarna K-Svets Ventures, Johan Österling (Dala Tillväxt), Magnus Nilsson och Chalmers Ventures. Dessa tecknar sammanlagt 22,7% av erbjudandet (4,6 Mkr) och har inför emissionen 59,2% av aktierna.

Med en vecka kvar tills teckningsperioden startar handlas LC-Tecs aktie runt 1 krona. Teckningskursen är 0,41 kr och emissionen är fullt säkerställd genom tecknings- (42%) och garantiåtaganden (58%). Garantiåtagandena har lämnats av Gerhard Dal (6 Mkr) och AB Bröckeln (5,8 Mkr).

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets