Emissionsguiden inleder bevakning av LC-Tecs företrädesemission

Teknikbolaget LC-Tec Holding har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 20 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av LC-Tecs företrädesemission - LC-Tec
LC-Tec Holdings styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 8 mars.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

LC-Tec Holding har beslutat att ta in 20,2 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Det finns även en övertilldelningsoption på högst 5 Mkr som kan aktiveras vid överteckning.

Motivet till emissionen är att säkra rörelsekapital för att kunna gå upp i serieproduktion för LC-Tecs optiska filter inom applikationerna kamera och smarta glasögon. Bolaget räknar med att detta ska leda till avsevärt större sålda volymer.

Teckningskursen är satt till 0,41 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 31% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 100% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 8,5 Mkr (42% av emissionen) medan garantiåtagandena summerar till 11,8 Mkr (58%).

Garanterna får en kontant ersättning på 10% av garanterat belopp. Det framgår inte vilka som står bakom varken tecknings- eller garantiåtagandena.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 62,5%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.