Investmentbanker sparkar anställda efter fusk

Investmentbanken JP Morgan Chase sparkade tio junior bankirer förra månaden efter att det uppdagats att de fuskat på sina interna prov, skriver Bloomberg och hänvisar till källor med insyn i frågan.

De tio nybakade bankirerna ska ha suttit vid bankens kontorsverksamheter i New York och Latinamerika.

På fredagen rapporterades även investmentbanken Goldman Sachs ha gjort sig av med 20 analytiker efter uppgifter om att fuskat sig in på banken. I det fallet handlade det om anställda vid kontoren i London och New York.

Wall Street på senare tid tvingats till att styra upp affärsmetoderna hos sina anställda efter att ha tvingats betala mer än 100 miljarder dollar för tvister och regulatoriska böter i kölvattnet av finanskrisen.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här