Investor efter stämningen: ”Ericssons styrelse och ledning har vårt fulla stöd”

Det stormar vidare om Ericsson och en stämningsansökan mot bolagets VD och finanschef har lämnats in i USA. Christer Gardell riktade under förra veckan skarp kritik mot telekombolaget, men Ericssons största ägare Investor håller en betydligt lägre profil.
Ericsson Irak Investor

Telekombolaget Ericsson är i blåsväder efter mutmisstankar i Irak kopplade till terrororganisationen IS.

Christer Gardell, medgrundare till Cevian Capital som är näst största ägare i Ericsson med 4,55% av kapitalet, riktade stark kritik mot Ericsson under förra veckan. Gardell menar att bolagets ledning och styrelse snart och tydligt måste svara på två frågor för att återskapa förtroende för ledarskapet i Ericsson:

”Vilken information är det som DOJ hävdar att de inte fick och varför lämnades den informationen inte ut av Ericsson. Och varför köper Ericsson inte tillbaka aktier, när de hävdar att händelserna är oväsentliga, men marknaden tycker annorlunda och har skickat ned aktien med 35%?” uppgav Christer Gardell i ett mail till Afv under förra veckan.

Ericssons största ägare med 8% av kapitalet i bolaget, Investor, håller en betydligt lägre profil. När Afv kontaktar Investor för att bland annat fråga hur de ser på den stämningsansökan mot Ericssons VD och finanschef i USA som lämnades in strax innan helgen, hur de önskar att Ericsson agerar framåt och om det är några frågor som de vill ha svar på från Ericsson är svaret kort:

”Jag ber att få upprepa det vi sagt tidigare: bristande affärsetik är aldrig acceptabelt och Ericssons styrelse och ledning har vårt fulla stöd i det fortsatta arbetet med att stärka interna processer för regelefterlevnad och för att motverka överträdelser”, uppger Investors IR-chef Magnus Dalhammar i ett mail till Afv som duckar för flera av frågorna som ställts.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets