Inwidos omsättning sjunker

Fönstertillverkarens vinst står stilla och omsättningen sjunker något för kvartalet.

Inwido redovisar ett operationellt ebita-resultat på 203 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (202).

Nettoomsättningen uppgick till 1.665 miljoner kronor (1.682). Den organiska omsättningstillväxten var -2 procent.

Inwidos omsättning minskade organiskt med 1 procent i det tredje kvartalet 2019. Samtidigt stärktes ebita-marginalen som uppgick till 12,2 jämfört med 12,0 procent i samma period föregående år.

“..främst tack vare tidiga initiativ till kostnadsbesparingar samt en totalt sett mer fördelaktig mix med en högre andel konsumentförsäljning jämfört med föregående år”, förklarar vd Henrik Hjalmarsson den ökade lönsamheten i rapporten.

Bland bolagets geografiska affärsområden utvecklades Syd positivt, medan affärsområde Nord hade en svagare utveckling, där omsättningen minskade med 7 procent. Industrimarknaderna i Sverige och Finland är fortsatt utmanande med minskad nybyggnation. Däremot ser vd:n en relativt stabil utveckling inom konsumentsegmentet.

Bolaget ser även framöver en fortsatt utmanande nordisk industrimarknaden med svårbedömda konsumentmarknader.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här