Ivärden säljer storpost med röststarka A-aktier

Industrivärden har sålt en stor aktiepost med A-aktier i Volvo. Det framgår av Finansinspektionens insynslista under måndagen.

Industrivärden har den 1 juli sålt 931.400 A-aktier i Volvo och samtidigt köpt 3 miljoner B-aktier. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Flera medier, däribland Affärsvärlden, har tidigare rapporterat om att Christer Gardells aktivistfond Cevian köpt på sig A-aktier i den svenska fordonskoncernen.

Vem som köpt Industrivärdens storpost med A-aktier den här gången får vi lov att återkomma till.

Bland övriga aktieköp och försäljningar i Finansinspektionens insynslista syns följande:

Oljebolaget Africa Oils styrelseledamot John Craig har köpt 100.000 aktier den 4 juli.

Klädkedjan KappAhls marknadsdirektör Joakim Holmstrand som är medlem i koncernledningen sedan januari har köpt 10.000 aktier i bolaget den 27 juni. Han ägde sedan tidigare inte några aktier.

Modekoncernen MQ:s styrelseledamot Michael Olsson har den 4 juli köpt 15.000 aktier i bolaget via AOM Holding. Michael Olsson dubblar därmed innehavet till 30.000 aktier.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.