Japanska facken kräver lönehöjningar på mer än 5%

Japans största industriarbetarorganisation UA Zensen meddelar att 25 av dess medlemsförbund hittills har fått sina lönekrav uppfyllda från ledningar, som gått med på löneökningar om 6,7% för de heltidsanställda.
Japanska facken kräver lönehöjningar på mer än 5% - UA_ZENSEN_Aichi_Branch,_in_Naka,_Nagoya,_Aichi_(2016-03-26)_02
Japans största industriarbetarorganisation heter UA Zensen. Här är ett av deras kontor utanför Nagoya, Aichi. Foto: Wikimedia Commons

Det skriver Reuters.

Facken förhandlar med arbetsgivarna i samband med våruppgörelsen som avslutas under nästa vecka.

Lönekraven är de största sedan UA Zensen, en paraplyorganisation som representerar 2 237 föreningar, bildades 2012. Totalt sett kräver organisationen att lönerna höjs med 6 procent, där 4 procent avser grundlönehöjningar.

Lönekravet är högre än det från Rengo, Japans största fackliga centralorganisationen, som krävde höjningar om 5,85 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets