Jens Lindberg tar över som VD på Medivir den 24 januari

Forskningsbolaget Medivir uppger i ett pressmeddelande att Jens Lindberg tar över som VD den 24 januari. Bolaget aviserade i slutet av oktober att Lindberg hade rekryterats och skulle tillträda inom sex månader.
Medivir
Foto: Medivir
Lindberg kommer närmast från Sedana Medical där han varit kommersiell direktör och även tillförordnad VD under andra och tredje kvartalet 2021. Dessförinnan hade han en 25 år lång karriär inom läkemedelsjätten Astra Zeneca.

”Jag är verkligen glad över att Jens kan ansluta så pass snabbt och ser fram emot att hälsa honom välkommen till Medivir. Hans gedigna erfarenheter från onkologiområdet är mycket viktiga för Medivir i den spännande fas bolaget befinner sig i”, säger Uli Hacksell, styrelseordförande i Medivir.

Medivir har sedan 5 maj haft finanschefen Magnus Christensen som tillförordnad VD. Efter att Lindberg tillträtt kommer Christensen att fortsätta som finanschef.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.