JP Morgan-chef: Vi utsätts för 45 miljarder cyberattacker per dag

Amerikanska investmentbanken JP Morgan Chase utsätts för 45 miljarder cyberattacker per dag, dubbelt så mycket som för ett år sedan.
JP Morgan-chef: Vi utsätts för 45 miljarder cyberattacker per dag - JP Morgan Chase
Foto: Mark Lennihan / AP

Det uppger bankens chef för tillgångs- och förmögenhetsförvaltning, Mary Erdoes, vid ett framträdande på World Economic Forum i Davos, enligt Financial Times.

JP Morgan Chase spenderar enligt Erdoes 15 miljarder dollar per år på teknik och har 62 000 tekniker anställda, varav många har som enda fokus att bekämpa cyberattacker mot banken.

”Bedragarna blir smartare, slugare, snabbare, slugare, mer skurkaktiga”, säger hon.

Västerländska banker har de senaste två åren drabbats av en ökning av cyberattacker, något som delvis skyllts på ryska hackare och misstänks vara ett svar på sanktioner mot landet. Samtidigt har användandet av artificiell intelligens ökat antalet incidenter och attacker.

Förra året ökade antalet ransomware-attacker inom finanssektorn med 64 procent, nära dubbelt så mycket som under 2021, enligt Sophos, ett företag specialiserat på cybersäkerhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.