JP Morgans tre favoriter bland läkemedelsbolagen

Här är de tre läkemedelsaktier som JP Morgan tror mest på.
JP Morgans tre favoriter bland läkemedelsbolagen - piller-medicin-700_binary_6846655.jpg
Kommer 2022 vara medicinteknikbolagens år?

Enligt investmentbanken JP Morgan är de mest köpvärda läkemedelsaktierna de där bolagen redan har nya starka produktcykler på gång. Banken har hittat tre sådana aktier, där det även finns potential för en marginalexpansion. Samtliga aktier har rådet övervikt. Det skriver sajten 24/7 Wall Street .

Allergan

Allergan har främst växt genom uppköp och senast i februari köpte Allergan estetikbolaget Zeltiq för 2.475 miljoner dollar kontant.

Bolagets aktieägare får en utdelning på 1,15 procent. JP Morgans målkurs för aktien är 300 dollar. Konsensus på Wall Street ligger på 273,69 dollar och aktien stängde på 244,94 dollar i fredags. Bolaget släpper sin kvartalsrapport den 9 maj.

Bristol-Myers Squibb

Läkemedelsbolaget är en Jefferies-favort och är deras fjärdeval globalt sett. Bolaget gick nyligen ut med att Biogen kommer att betala sammanlagt 410 miljoner dollar till Bristol-Myers Squibb för en läkemedelslicens.

Bristol-Myers Squibbs senaste rapport visade också på starka siffror. Utdelningen ligger på 2,83 procent. JP Morgan har en målkurs på 66 dollar för aktien. Konsensus på Wall Street ligger på 56,33 dollar och aktien stängde i fredags på 55,15 dollar.

Eli Lilly

I denna aktie finns stor uppsidepotential, om man går efter bankens riktkurs. I sin senaste rapport redovisade bolaget en större vinst än väntat och försäljningen av diabetesläkemedlet Trulicity, psoriasisläkemedlet Talz och lungcancerläkemedlet Cyramza har mer än dubblats under det senaste kvartalet. Utdelningen ligger här på 2,5 procent. JP Morgans riktkurs är 100 dollar, medan konsensus ligger på 89,10 dollar och aktien i fredags stängde på 82,51 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.