K-Fastigheter faller 9% efter Afv:s utbildningsavslöjande

Fastighetsbolaget K-Fastigheters aktie backar 9% på Stockholmsbörsen, efter Affärsvärldens avslöjande om VD Jacob Karlssons utbildningsbakgrund.
K-Fastigheter faller 9% efter Afv:s utbildningsavslöjande - Allmänt, Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter
K-Fastigheters VD Jacob Karlsson. Foto: Christian Örnberg/BILDBYRÅN

Dagen efter en artikel i Affärsvärlden om K-Fastigheters VD Jacob Karlsson, så togs plötsligt hans högskolepoäng bort från företagets webbplats.

Vid en granskning visade det sig att de angivna 240 högskolepoängen inte stämde, utan att det istället rörde sig om 128,5. De angivna lärosätena var heller inte korrekta.

Enligt Jacob Karlsson rör det sig om ett missförstånd:

”Jag har läst fristående kurser motsvarande 240 poäng men inte slutfört samtliga kurser poängmässigt”, svarade Jacob Karlsson till Afv och menar att det blivit ett missförstånd gällande universitet/högskola när presentationen skrevs.

Dagen efter publiceringen om de borttappade högskolepoängen så faller K-Fastigheters aktie 9%.

”Man får anta att det sitter en del revisorer, långivare och andra inom finanssektorn och undrar lite nu”, säger Ulf Larsson-Olaison, lektor i företagsekonomi, till Affärsvärlden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.