K-Fastigheter vill sälja fastigheter i Danmark

Fastighetsbolaget K-Fastigheter undersöker möjligheterna att avyttra ett fastighetsbestånd i Köpenhamnsområdet omfattande fyra fastigheter med totalt 311 lägenheter.
K-Fastigheter vill sälja fastigheter i Danmark - Allmänt, Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter
K-fastigheters VD Jacob Karlsson. Foto: Christian Örnberg/BILDBYRÅN

Bolaget har anlitat fastighetsrådgivaren Colliers för att bistå med att avyttra en portfölj med bostadsfastigheter på den danska marknaden. Sammanlagt handlar det om fyra fastigheter med totalt 311 lägenheter där 163 är under förvaltning och 148 i byggnation med planerat färdigställande under fjärde kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

K-Fastigheter kommer även efter en eventuell avyttring av de aktuella fastigheterna att ha närvaro i Köpenhamnsområdet genom ett projekt som är under byggnation med sammanlagt 153 lägenheter i Ballerup. Bolaget ser fortsatt goda möjligheter till kommande förvärv av byggrätter i Köpenhamnsområdet.

Baserat på bokfört värde för fastigheterna per den 30 juni kommer en eventuell avyttring att kunna inbringa en nettolikvid om cirka 550 miljoner kronor efter amortering av underliggande skuld.

”Vi vet att det finns ett stort intresse för förvärv på den danska marknaden. Mot den bakgrunden ser vi att det finns goda möjligheter till en avyttring av en del av vår portfölj som inte utgörs av våra koncepthus för att på så sätt frigöra kapital till fortsatt värdeskapande för våra aktieägare”, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets