Källa: Konkurs nära för byggbolag i Kina

Efter att tre kinesiska byggbolagstoppar oväntat lämnat sina uppdrag på Kaisa Group har aktien rasat och bolaget sägs vara på väg mot konkurs.

I december 2014 lämnade vice styrelseordförande Tam Lai Ling och finanschefen Cheung Hung Kwong bostadsutvecklaren Kaisa Group. Strax därefter lämnade även styrelseordföranden Kwok Ying Shing.

Den 29 december handelsstoppades aktien, som då stod i rekordlåga 25,3 cent, på Hong Kong-börsen. Dagen därpå meddelade Kaisa Group att bolaget misslyckats med att betala lånet på drygt 50 miljoner dollar till HSBC.

Nyheten fick Moodys att nedgradera Kaisa Group till Caa3, vilket betyder att kreditvärderingsinstitutet ser en överhängande risk för en betalningsinställelse den närmaste tiden.

Enligt en källa till China Business News avser Kaisa Group ansöka om konkurs. Det blir i så fall den första konkursen i sitt slag i Kina.

– Du vet aldrig var skeletten i garderoben gömmer sig eller vilket bolag som står näst på tur, säger Charles Macgregor, vd för analysföretaget Lucror Analytics, till Bloomberg.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.