Källor: Oljefonden blir ankarinvesterare i Porsches notering

Tyska fordonsjätten Volkswagen har säkrat upp flera institutionella investerare inför sin avknoppning av lyxbilstillverkaren Porsche. Bland de investerare som tecknar återfinns den norska oljefonden, rapporterar Bloomberg News.
Källor: Oljefonden blir ankarinvesterare i Porsches notering - PORSCHE TAYCAN 4 CROSS TURISMO
Noteringen av Porsche ser ut att bli en av de största i Europa, med en värdering på 70-85 miljarder euro.

Noteringen tycks bli en av de största börsnoteringarna i Europa. Volkswagen siktar på en värdering om 70-85 miljarder euro, enligt källor till nyhetsbyrån.

Andra stora investerare såsom T Rowe Price har uppgett att man avser att teckna. Qatar Investment Authority avser exempelvis att köpa 4,99 procent. Enligt källorna kan även Redbull-miljardären Dietrich Mateschitz teckna aktier.

Ingen aktör har kommenterat uppgifterna.

Volkswagen arbetar vidare med en renodling av den stora koncernen. Tidigare har man även knoppat av sin lastbilsdivision Traton.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets