Källor: Triton vill köpa Thomas Cook

Det delvis svenska riskkapitalbolaget Triton för samtal om att köpa den konkursade Ving-ägaren Thomas Cooks nordiska bolag. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor.
Foto: Matthew Lemon

Triton hoppas kunna slutföra affären inom några dagar, men att en formell överenskommelse ännu inte är på plats, enligt Skys källor.

I Thomas Cooks Nordiska verksamhet ingår förutom Ving, även Tjäreborg och Spies.

Resejättens nordiska verksamhet är lönsam och var inte en del av konkursprocessen som inleddes under slutet av september.

Triton lade redan i maj ett indikativt bud på Thomas Cook, vars aktie hade rasat närmare 90 procent på ett år vid tillfället för uppgifterna om det första budet.

Triton äger sedan tidigare resebolaget Sunweb och på Stockholmsbörsen är riskkapitalbolaget stora ägare i bland annat Eltel och Medicover.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.