Kepler Cheuvreux: Embracer kommer möta lättare jämförelsetal – köp aktien

I en färsk analys upprepar Kepler Cheuvreux sitt köpråd för Embracer.
Lars Wingefors, Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Tobias Ohls

”Embracer har nu passerat toppen av en period med tuffa jämförelsetal för organisk tillväxt, och med en stark pipeline för spel under 2022 förväntar vi oss en förbättrad organisk tillväxt, vinsttillväxt samt fritt kassaflöde under året för att förbättra investerarnas inställning till aktien”, skriver analyshuset.

Bolaget väntas nu möta lättare jämförelsetal. Samtidigt ses bra förutsättningar för en stark vinsttillväxt och ett starkare kassaflöde med grund i den förvärvsdrivna breddningen av koncernen och den mognande pipelinen för spel.

Riktkursen i kassaflödesmodellen höjs från 135 kronor till 137 kronor och rekommendationen köp upprepas.

Affärsvärlden skrev nyligen också en analys på Embracer, där aktien ses som köpvärd om man litar man på Lars Wingefors. Läs mer här.

På Afv:s sida Börsen idag hittar du dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen – och mycket mer.  

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.