Kepler Cheuvreux: Telekomjätten fortsatt köpvärd

Telekomjätten Ericsson hade en verksamhets- och portföljuppdatering med fokus på 5G. Feedbacken var positiv, menar Kepler Cheuvreux.

“Feedbacken är positiv. Trots kortvarig motvind ser Ericsson ut att vara på väg att nå sina mål för 2020-2022”, skriver Kepler Cheuvreux i en kommentar och upprepar sin köprekommendation med riktkursen 95 kronor.

Enligt finanschefen Carl Mellander tog Ericsson marknadsandelar under förra året, 5G växer snabbare än väntat, investeringarna i forskning väntas ge stöd åt bruttomarginalen, investeringar i digitalisering väntas ge stöd åt resultatet 2021 samt att man är på god väg att nå sina mål för 2020-2022.

Kepler bedömer att Ericsson har ett rätt konkurrenskraftigt erbjudande inom 5G.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här