Kinas nedgång slår mot mobilbranschen

Antalet smartphoneleveranser väntas tappa fart rejält i år efter nedgången i Kinas ekonomi. Det skriver Financial Times.

Leveranserna till Kina, världens största smartphonemarknad, väntas öka med blygsamma 1 procent i år, jämfört med 20 procent under 2014. Globalt väntas skeppningar av smartphones öka med 10 procent, att jämföra med 28 procent under fjolåret, enligt analysföretaget IDC.

Prognoserna kom dagen efter att Apples vd Tim Cook i ett mejl till programledaren för tv-showen “Mad Money” hävdat att Iphone-försäljningen i Kina accelererat de senaste veckorna. Beskedet fick Apples aktiekurs att återhämta sig efter att ha fallit 10 procent i början av veckan.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här