Kinnevik investerar 22 miljoner dollar i fintechbolag

Investmentbolaget Kinnevik har investerat 22 miljoner dollar, motsvarande cirka 188 miljoner kronor, i fintechbolaget Pleos finansieringsrunda om 150 miljoner dollar.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Det investerade kapitalet kommer användas för att stötta företagets växande kundbas på 17 000 funktioner samt för att utveckla nya funktioner för utgiftshantering på plattformen.

”Kinnevik investerade i Pleo redan 2018. Vi såg tidigt en enorm potential i affärsidén och Pleos produkter, såväl som i grundarteamet som leds av Jeppe Rindom och Niccolo Perra, båda seriella fintech-entreprenörer med stora framgångar och expertis bakom sig. Vi är stolta över att fortsätta stötta ett företag som vi tror växer fram som kategorivinnare inom sitt område och hjälper både växande och etablerade företag att hantera sina betallösningar på ett förenklat och effektivt sätt”, skriver Andreas Bernström, Senior Investment Director på Kinnevik.

Finansieringsrundan på 150 miljoner dollar ger Pleo en värdering om 1,7 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets