Klarna gör miljardförlust trots kraftig tillväxt

Betalningslösningsbolaget Klarna omsatte 10 miljarder kronor under helåret 2020, en rejäl ökning från knappt 7,2 miljarder i fjol. Samtidigt reovisar bolaget en förlust på dryga miljarden för samma period.
Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas grundare och VD, Sebastian Siemiatkowski Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT /

Bolaget, som omgärdas av spekulationer om både börsnotering och kapitalresning, satsar på tillväxt och expansion och kommer att fortsätta gå in på nya marknader och diversifiera sina intäktsströmmar, enligt rapporten.

”Klarna kommer att fortsätta förbättra erbjudandet till både återförsäljare och konsumenter över marknaderna, och efter den framgångsrika lanseringen av sparkontona kommer Klarna att gå vidare för att skapa en integrerad bankupplevelse för konsumenter. Genom att fortsätta bygga globala konsumentcentriska produkter som skapar en spännande shoppingupplevelse kommer Klarna att kunna erbjuda tjänster som är ännu mer skräddarsydda för varje konsument och därmed skapa en plattform som driver en hållbar preferens och tillväxt för framtiden”, skriver bolaget i rapporten.

Nettoförlusten landade på 1,38 miljarder kronor (-0,9) för helåret.

VD Sebastian Siemiatkowski bekräftar för DI Digital att bolaget har som plan att öppna på fem nya marknader före sommaren, och troligtvis fler under andra halvan av 2021. Häromdagen uppgav han till Reuters att Klarna är öppna för en direktnotering på börsen, något som kan ske i år eller nästa år.