Klarna pausar liveshopping – risk för nedskrivning

Fintechbolaget Klarna har lagt en satsning inom liveshopping på hyllan, rapporterar Breakit.
Sebastian Siemiatkowski, VD Klarna
Sebastian Siemiatkowski, VD Klarna

Klarna gav sig an detta våren 2021 och som ett led i satsningen ingick förvärvet av brittiska Hero för cirka 1,3 miljarder kronor.

Hero har en plattform genom vilken man kan prata med expediter i fysiska butiker via video. Upplägget är med andra ord ett sätt att närma fysisk försäljning med e-handel. Tanken då var att erbjuda dessa tjänster till Klarnas cirka 250 000 fysiska handlare i det egna nätverket.

Men nu har initiativet pausats, då satsningen inte föll ut som väntat.

”När det kommer till ‘live shopping’ har vi testat flera olika format, bland annat att möjliggöra för butiksanställda att videochatta direkt med konsumenter, men har valt att pausa detta initiativ för att fokusera på andra högre prioriterade produkter och tjänster”, säger Joel Hedin, pressansvarig på Klarna, till Breakit.

Att Klarna valt att pausa det hela kan riskera att bolaget behöver göra en nedskrivning av den goodwill som uppstod i samband med Hero-förvärvet. Den uppgick då till drygt en miljard kronor.

Klarna har avböjt att kommentera om det finns en risk att nedskrivningen blir av i samband med bokslutet för 2023.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets