Konkurrensverket ser stora utmaningar med Schibsteds Hemnet-affär

Norska mediebolaget Schibsted meddelade i går kväll att de är optimistiska till förvärvsprocessen av den svenska bostadssajten Hemnet och att de spår att affären kan genomföras under första halvåret 2016. Konkurrensverket som utreder affären är inte lika optimistiska.

 Schibsted äger sedan tidigare Blocket Bostad och skulle genom en affär få en dominerande ställning på marknaden för internetbaserade bostadsannonser.

Konkurrensverkets chefsjurist Per Karlsson uppger för Dagens Nyheter att man ser “stora utmaningar” med affären.

Konkurrensverket tog i slutet av 2014 Swedbank till domstol för att stoppa köpet av Svensk Fastighetsförmedling, vilket de också lyckades med. Detta för att Swedbank sedan tidigare ägde Fastighetsbyrån och ville slå samman de båda mäklaraktörerna.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här