Konstkändisens lägenhet säljs för rekordpriset 58 miljoner

Just nu ligger en känd etagelägenhet, som tillhört konsthandlaren Jan Eric Löwenadler, ute till salu för 58 miljoner kronor. Det kan blir Sveriges dyraste lägenhet genom tiderna.

I december 2009 avslöjade Affärsvärlden att Curt Bergfors – grundare av hamburgerkedjan Max – köpt en lägenhet vid Östermalmstorg för 52 miljoner kronor.

Snart kan prisrekordet ryka.

På Narvavägen 31, på Östermalm i Stockholm, säljs just nu ett penthouse i två etage för utgångspriset 58 miljoner kronor.

– Jag är övertygad om att vi får det vi har begärt. Vi har flera intressenter, fler än vad man skulle kunna tro med tanke på priset, säger ansvarige fastighetsmäklaren Siv Kraft till Affärsvärlden.

Bostaden bestod från början av en kungsvåning och en råvind som arkitekten Per Öberg 1986 fick i uppdrag att göra om till ett penthouse.

Beställare var konstmagnaten Jan Eric Löwenadler som gick bort för drygt fyra år sedan. Nu ska alltså den berömda bostaden säljas.

Läs mer om Jan Eric Löwenadler i Affärsvärldens reportage från 2011.

Bostaden mäter 437 kvadratmeter och har en takterrass om 37 kvadratmeter. Månadsavgiften ligger på närmare 16 000 kronor.

Niorummaren har enligt bostadsbeskrivningen bland annat två bibliotek, två kök, fyra badrum och en gäst-wc. Ett av golven är gjort i glas för att släppa in ljus till våningen under, andra består av kalksten från Gotland.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG