Kraft Heinz vinst högre än väntat

Amerikanska livsmedelsjätten Kraft Heinz redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet.
Kraft Heinz vinst högre än väntat - heinz
Foto: Kraft Heinz

Det justerade resultatet per aktie var bättre än väntat.

Omsättningen steg 2,6 procent till 6,72 miljarder dollar (6,55). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 6,8. Organiskt var tillväxten 4 procent. Väntat 4,6 procent.

”Vi levererade ett starkt resultat för det andra kvartalet med ökad omsättning, vinst och lönsamhet. Detta är i linje med vår strategi att accelerera lönsam tillväxt”, säger Kraft Heinz VD och styrelseordförande Miguel Patricio.

”Vi växte inom var och en av våra tre pelare: Foodservice, Emerging Markets och U.S. Retail Grow Platforms. Det är viktigt att vi ökade vinsten samtidigt som vi investerade i marknadsföring, forskning och utveckling samt teknik, vilket vi finansierade genom bruttoeffektiviseringar”, fortsätter han.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 1,61 miljarder dollar (1,52), väntat 1,58, med en justerad ebitda-marginal på 24,0 procent (23,2).

Justerat resultat per aktie blev 0,79 dollar (0,70), vilket är 3,9 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 0,76.

”Även om vi mötte motvind under det andra kvartalet, särskilt när det gäller marknadsandelar i USA, resulterade de handlingsplaner vi lade fram under det första kvartalet i en förbättring av andelstrenden varje månad. Vi förväntar oss att dessa handlingsplaner, tillsammans med ett fortsatt starkt genomförande från våra team, kommer att driva på utvecklingen under det andra halvåret. Sammantaget ger våra resultat mig förtroende för den riktning vi är på väg mot. Som ett resultat av detta upprepar vi vår helårsutsikt”, fortsätter Kraft Heinz-chefen.

Kraft Heinz upprepar sina prognoser för helåret. Organiskt väntas försäljningen växa 4-6 procent. Justerad vinst per aktie väntas bli 2,83-2,91 dollar.

Kraft Heinz, BUSD Q2-2023 Konsensus Förändring mot konsensus Q2-2022 Förändring
Nettoomsättning 6,72 6,8 -1,2% 6,55 2,6%
EBITDA, justerat 1,61 1,58 1,9% 1,52 5,9%
Resultat per aktie, justerat, USD 0,79 0,76 3,9% 0,70 12,9%

Konsensusdata från Bloomberg

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG