Kursfall för Th1ng i premiärhandeln på First North

Internetleverantören Th1ng började i dag den 16 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet TH1NG.
Th1ngs Klas Westholm.
Th1ngs Klas Westholm. Foto: Th1ng
I grunden har bolaget en IoT-plattform vid namn IoT Open som lanserades 2018. Produkten härstammar från Ericsson. Därutöver har bolaget en tjänsteplattform vid namn Connective som förvärvades under förra sommaren av Indentive. Th1ng har ett samarbete med den amerikanska teknikjätten Cisco inom IoT.

Th1ng genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 120 procent och blev därmed övertecknad. Bolaget tillfördes efter utnyttjande av övertilldelning 40 miljoner kronor före emissionskostnader samt fick 1 500 aktieägare.

Teckningskursen var 11 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 11 kronor per aktie. Teckningsoptionen börjar dock inte handlas förrän den 7 juli.

Aktien har hittills i dag handlats till 8,433 kronor som högst betalt och 6,20 kronor som lägst betalt. Klockan 10.10 var senast betalt 7,85 kronor, ett kursfall på 28,6% jämfört med teckningskursen på 11 kronor. Aktier för 2,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 14,29 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 112 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets