Laddbolag rusar efter försäljningsförbud hos konkurrent

Laddstationsbolagen Garo, Ctek och Zaptec lyfter tvåsiffrigt på onsdagen efter att Elsäkerhetsverket beslutat om försäljningsförbud hos konkurrenten Easee.
Laddbolag rusar efter försäljningsförbud hos konkurrent - DistIT.deltaco

”Tillverkaren har använt en elektronisk lösning av jordfelsbrytare istället för en elektromekanisk. Det finns en risk att jordfelsbrytaren inte alltid löser ut när och som den ska”, säger Joel Lee Antman, inspektör vid Elsäkerhetsverket, i ett pressmeddelande.

Laddboxen som förbjudits är Easee Home, men eftersom modellen Easee Charge omfattas av samma dokumentation, har även denna modell fått försäljningsförbud. I nuläget finns det cirka 100 000 av modellerna installerade i Sverige.

I Sverige står it-distributören Dist IT genom affärsområdet Efuel för majoriteten av försäljningen av de nu förbjudna laddboxarna. Efuel har levererat cirka 30 procent av alla installerade laddboxar i Sverige och är en så kallad prioriterad partner till Easee, skriver Realtid som varit i kontakt med Elsäkerhetsverket.

De tre aktierna stiger 12 procent, 11 procent respektive 30 procent.

Dist IT:s aktie, som handlats volatilt den senaste tiden, hade vid 09:40-tiden fallit drygt 16 procent.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets