Lagarde: Kryptovalutor har inget värde

Enligt Europeiska centralbankens (ECB) ordförande Christine Lagarde har kryptovalutor inget värde. Det rapporterar CNBC.
ECB-chefen Christine Lagarde
ECB-chefen Christine Lagarde. Foto: Hannibal Hanschke/TT
”Min mycket ödmjuka bedömning är att de inte är värda någonting”, sade Lagarde under ett holländskt tv-program, och manade även internationella lagstiftare till att införa regler som skyddar oerfarna investerare från att göra för stora investeringar i digitala tillgångar.

”Det är inte baserat på någonting. Det finns ingen underliggande tillgång som kan fungera som ett säkerhetsankare”, sade hon vidare.

Kryptovalutor har fallit kraftigt den senaste tiden. Bitcoin har tappat mer än hälften av sitt värde sedan toppnoteringen i november förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco