Lagarde ser stark ekonomisk återhämtning i EU under andra halvåret

Europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde spår en snabb ekonomisk återhämtning för EU under andra halvåret. Det uppgav hon till CNBC.
ECB-chefen Christine Lagarde.
ECB-chefen Christine Lagarde. Foto: Michael Probst/TT
Hon sade att under andra halvåret kommer ”det att bli en återhämtning som faktiskt kommer att gå snabbt”.

IMF:s prognos är att EU uppvisar en tillväxt på 4,4% under 2021, i linje med andra utvecklade länder men under estimerade 6,4% för USA. Amerikanernas lyckade vaccinationskampanj ligger bakom de högre tillväxtförväntningarna. Ekonomin har vidare också fått stöd av en mycket expansiv penningpolitik från Fed. Lagarde bedömer att Fed ligger närmare till att nå sitt inflationsmål än ECB.

”Vi befinner oss i en helt annan situation. USA kommer troligen att nå sitt inflationsmål mycket tidigare. Vi ligger väldigt långt ifrån det”, sade hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets