Lägligt jätterally för Coegin Pharma – upp 44%

Teckningsperioden för Coegin Pharmas företrädesemission avslutas på fredag. Börskursen har under perioden legat snubblande nära teckningskursen. Fram tills idag, då Coegins aktie rusade efter att bolaget meddelat att ska utveckla en produktserie för hårtillväxt. Marknaderna värderas till 11 miljarder kronor, skriver bolaget.
Lägligt jätterally för Coegin Pharma – upp 44% - labb 1200
Coegin Pharma företrädesemission.

Bioteknikbolaget Coegin Pharma har bett aktieägarna om 25 Mkr brutto i sin pågående företrädesemission. Sista dagen för att teckna är på fredag denna vecka.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om emissionen och hissade då tre flaggor.

Teckningsperioden inleddes den 9 februari och Coegins börskurs har ofta legat snubblande nära teckningskursen på 2,7 kr per aktie.

Tills idag, onsdag, då bolaget släppte ett pressmeddelande om att de går vidare med en produktserie för hårtillväxt (ett projekt kallat FOL005) som ska kunna användas för hårtillväxt på skalp/huvud, ögonfransar, ögonbryn och skägg. Coegin skriver i sitt pressmeddelande att produkterna för de nya områdena kan nå marknaden om två år.

65% av pengarna i emissionen är sedan tidigare öronmärkta för FOL005-projektet och enligt Coegin värderas enbart marknaderna för stimulering av ögonfransar och ögonbryn till 11 miljarder kronor. Besked fick aktien att rusa och som högst har den varit uppe på 6,7 kr, motsvarande en uppgång på 139%. Kursen har fallit tillbaka och byter nu händer för cirka 4,0 kr, motsvarande en uppgång på 44%.

Det framstår som en smula yrvaket att Coegin kommer på den här idén just nu, när de precis producerat ett längre informationsmemorandum om bolaget och teckningstiden pågår. Obeaktat placerar det lägligt nog Coegins börskurs en bra bit över teckningskursen på 2,7 kr per aktie.

Det återstår att se hur många som nappar på att teckna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.