Lägre rörelseresultat för Adapteo

Adapteo, som knoppades av från finländska Cramo och noterades på Stockholmsbörsen i somras och som är verksamt inom modulhus, redovisar en försäljning om 60,1 miljoner euro för det tredje kvartalet 2019 (58,7).

Jämförbart ebitda-resultat var 23,1 miljoner euro (23,1). Rörelseresultatet var 12,0 miljoner euro (14,4).

“Vi hade en stabil resultatutveckling under det tredje kvartalet till följd av en lägre marknadsaktivitet under året, vilket påverkat vår tillväxt. Rörelseresultatet hålls dock uppe av disciplinerade kostnadsåtgärder”, säger vd Philip Isell Lind af Hageby, i en kommentar.

“Den svagare marknadsaktiviteten som vi sett under året har medfört lägre intäkter under det tredje kvartalet, med påverkan också på kommande kvartal. På längre sikt kvarstår däremot behoven av modulärt byggande för den offentliga sektorn”, säger han vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här