LG och Samsung faller på Seoul-börsen

LG Electronics rörelsevinst väntas komma in 16 procent lägre än väntat på fredagen, jämfört med Bloombergs analytikerkonsensus. Det framgår av bolagets guidning för det andra kvartalet.
LG och Samsung faller på Seoul-börsen - seoul-borsen-700_binary_6964158.jpg

Försäljningen väntas även den komma in lägre än väntat, dock med relativt liten marginal. Trots detta var guidningen för omsättningen 4,1 procent högre jämfört med samma period föregående år.

Aktien dök över 5 procent i den sena handeln på Seoul-börsen under fredagsmorgonen.

Konkurrenten Samsung spådde tidigare under fredagen försvagningar av bolagets rörelsevinst i andra kvartalet efter att den amerikansk-kinesiska handelskonflikten dragit ned bolagets verksamheter inom chipteknologi och mobiltelefoni. De amerikanska sanktionerna mot kinesiska Huawei, en av Samsungs viktigaste kunder, tynger verksamheten och har skapat ett utbudsöverskott i chipmarknaden, skrev bolaget i guidningen. Detta i tillägg till den allmänna problematiken kring handelspolitik i regionen, som på senare tid också surnat till mellan Sydkorea och Japan. Japan har fattat beslut om att införa blockering av export från Sydkoreas chip- och mobiltelefontillverkning.

Samsungs aktie backade en dryg procent på Seoul-börsen under fredagsmorgonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco